Monthly Archives: január 2017

Gyászhír

Hálát adva a gondviselő Isten szeretetéért, fájdalommal és a feltámadás reményével tudatom, hogy TELENKÓ MIKLÓS atya, egyházközségünk áldozópapja huszonöt és fél éven át méltósággal viselt hosszú szenvedés után csendes lelki békével visszaadta lelkét Teremtőjének. Ma a Kispataki Kápolnában végeztünk érte engesztelő szentliturgiát. Szerdán itt a templomunkban az ökumenikus imádság alkalmával virrasztás gyanánt megemlékezést végzünk lelki üdvösségéért. Jövő vasárnap pedig a 10 órai liturgiát ajánljuk fel engesztelő áldozatul érte.

Miklós atya temetése 2017. január 20-án, pénteken Nyíregyházán, a Jósavárosi gk templomban 10 órától kezdődően lesz. Erre az alkalomra autóbuszt indítunk.

Kérem a kedves testvérek jelentkezését szerdán estig. Jelentkezni a parókián, a sekrestyében, Tamás atyánál és nálam lehet. Autóbuszunkhoz a rk. testvérek is csatlakoznak. Indulás 8.15-kor, hazaindulás kb 14 órakor.

A gyászjelentésen feltüntetettek szerint a koszorúra és a kegyelet virágaira szánt összeget a templomban erre a célra létesített perselybe helyezhetjük el, melyet a Miskolci Egyházmegye gondjaira bízott gyermekek nevelésére fordítják.

Egyházközségünk is gyászolja Miklós atyát, ezért a képviselőtestületünk döntése szerint nem tartjuk meg a korábban meghirdetett farsangi bált!

Mosolygó Tamás parochus

telenko

Elhunyt Telenkó Miklós áldozópap

Telenkó Miklós görögkatolikus áldozópap méltósággal viselt hosszú szenvedés után csendes lelki békével 2017. január 13-án
visszaadta lelkét Teremtőjének.

 „Hallám, Uram, gondviselésed titkát, megértem munkáidat és dicsőítem istenségedet.”

(Paraklisz, Istenszülő kánonja, 4. irmosz)

Hálát adva a gondviselő Isten szeretetéért, fájdalommal és a feltámadás reményével tudatjuk, hogy Telenkó Miklós, görögkatolikus áldozópap huszonöt és fél éven át méltósággal viselt hosszú szenvedés után  csendes lelki  békével visszaadta lelkét Teremtőjének.

Papi temetése 2017. január 20-án, pénteken 10 órától lesz Nyíregyházán a Jósavárosi templomból. A szertartást követően testét a Nyíregyházi Köztemető papi parcellájában helyezzük örök nyugalomra.

Gyászolják: felesége Irén, fia Tódor, édesanyja Terézia, testvérei: Teréz, János, Bazil és Margit, sógorai és sógornői és családjaik. Gyászolja népes rokonsága, barátai és segítői, a hajdúdorogi, mikóházi és sárospataki hívek, egyházmegyéje és mindazok, akik szerették és tisztelték.

A koszorúra és a kegyelet virágaira szánt összeget a templomban erre a célra létesített perselybe helyezhetik el, melyet a Miskolci Egyházmegye gondjaira bízott gyermekek nevelésére fordítjuk.

Értesítési cím: szaboeirene@gmail.com

forrás: gorogkatolikus.hu

Visszatekintő

Adventi koszorú készítés egyházközségünkben:

További fotók itt!

Szent Miklós ünnepe templomunkban

További fotók itt!